Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία

 

Το Μουσείο Ηρακλειδών με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την επόμενη διάλεξη της σειράς Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τίτλο:

“Διάθεση είναι η κατάλληλη διάταξη των στοιχείων και η διαμόρφωση, με τη σύνθεσή τους, της ιδιαίτερης ταυτότητας του κτηρίου” Ρωμαϊκό συγκρότημα στη Λουκού Κυνουρίας.Ένα κτήριο σε μετάβαση.

Με ομιλήτή τον Αλέξανδρο Στρατή, Αρχαιολόγο, ΥΠΠΟ

Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στο επί της Αποστόλου Παύλου 37 κτήριο του Μουσείου, στο Θησείο. Είσοδος ελεύθερη.


Ο Στρατής Αλέξανδρος είναι αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Είναι απόφοιτος του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Προστασία Μνημείων” του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα της Κατεύθυνσης “Υλικά και Επεμβάσεις Συντήρησης”. Αντικείμενο της διπλωματικής του εργασίας είναι τα ιστορικά κονιάματα.   

Ως φοιτητής εργάστηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Άνδρου, όπου κατέγραψε μεγάλο αριθμό κινητών ευρημάτων από τις σωστικές ανασκαφές στο νησί, στον Άγιο Ανδρέα της Σίφνου και στην Ανάφη. Ως ωρομίσθιος αρχαιολόγος εργάστηκε στην Επίδαυρο, όπου συμμετείχε στις ανασκαφές του αναλήμματος της Θόλου, στην τότε Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  με περιοχή ευθύνης αρχικά την Κυνουρία και εν συνεχεία στην Λακωνία, όπου συμμετείχε σε σωστικές ανασκαφές στη Σπάρτη και στο Τμήμα Μελετών της Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.

Από το 2010 έως το 2019 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και από το 2019 έως σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού. Πεδίο ενδιαφέροντός του είναι η ύστερη αρχαιότητα και ειδικά η ονομαζόμενη περίοδος της μετάβασης

 
Pantelis Mitsiou