Στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας

1200x853_HM_IPT.jpg

Το Μουσείο των Ηρακλειδών, μετρώντας ήδη σχεδόν είκοσι χρόνια παρουσίας μεταξύ των πιο αγαπημένων πολιτισμικών «τοπόσημων» της πρωτεύουσας, έχει μετεξελιχθεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης και σε τεχνολογικό Μουσείο. Παίρνοντας αφορμή και έμπνευση από τη μόνιμη έκθεσή του «ΕΥΡΗΚΑ, Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων», εστιάζει στην αρχαιότητα, με έμφαση στα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.

Οι αναφορές όμως στο παρελθόν έχουν σκοπό να στηρίξουν το σήμερα και το αύριο, δεν είναι μια στείρα παρελθοντολογία, μια συντηρητική αναφορά σε ένδοξους προγόνους. Οι γερές ρίζες είναι για να υποστηρίξουν υγιή κλαδιά, και αυτό επιθυμεί το μουσείο, μέσα από τις πρωτοβουλίες του, τα προγράμματά του και τις στρατηγικές του συνεργασίες.

Με τον Κύκλο σεμιναρίων Πληροφορική Ηθική και η Κοινωνία της Πληροφορίας, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της οδού Αποστόλου Παύλου 37, τις Παρασκευές 19 & 26/11 και 3 & 10/12, εγκαινιάζεται η στρατηγική συνεργασία του Μουσείου των Ηρακλειδών με το Ινστιτούτο Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας.

Η συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας των ανθρώπων του Μουσείου για την αφύπνιση του ερευνητικού πνεύματος των νέων και την προετοιμασία τους ώστε να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις ενός κόσμου που αλλάζει γρήγορα. Ταυτόχρονα, με αυτή τη σύμπραξη προωθείται η μελέτη της φιλοσοφίας και της τεχνολογίας ως ανεξάρτητων και διεπιστημονικών πεδίων, κάτι που αποτελεί τον πυρήνα της αποστολής του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας. Προφανώς, από τη συνεργασία αυτή, ελπίζουμε να βγει κερδισμένο το κοινό αμφότερων των οργανισμών.

Η συνεργασία δεν σταματά στο σεμινάριο της πληροφορικής ηθικής. Ένας νέος Κύκλος, αφιερωμένος στους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους, ακολουθεί και έπονται και άλλοι, εξίσου ενδιαφέροντες.

Μείνετε συντονισμένοι!